PADI Dive Centre Frequently Asked Questions

Visums en vergunningen voor duikstages

Om jouw duikstage te doen heb je normaal gezien geen visum of verblijfsvergunning nodig.

Als je uit een Europees land komt, hoef je sowieso geen visum te hebben..

In sommige landen, zoals bijvoorbeeld Rusland, moet je een reisvisum aanvragen. In Nederland in het in ieder geval niet nodig.

Je hebt nooit een werkvergunning nodig als je geen betaald werk doet.

Je kan een goede bron van informatie vinden op deze pagina, mocht je er meer over willen lezen.

Speciale vaccinaties voor Tenerife en de Canarische Eilanden?

Die zijn er geen!

We raden aan om altijd te zorgen dat jouw normale vaccinaties up to date zijn, en dat je weet wanneer jij je laatste prikken hebt gehad.
We hebben hier in Tenerife geen problemen met bijvoorbeeld malaria, SARS, vogelgriep of enige andere ziektes die je vind in Azië etc.

EHBO doos
Wellicht is het een goed idee om een kleine EHBO doos mee te nemen voor persoonlijk gebruik. Denk aan dingen zoals hoofdpijn tabletten, spijsverteringstabletten, zonnebrand, after-sun of enige andere medicijnen die je wellicht thuis gebruikt. In Tenerife zijn deze wel aan te komen, maar niet te koop in de supermarkten of normale drogisten, alleen de apotheek.

Late Payment

When you reserve your place on one of our PADI Divemaster programs / internships or PADI Instructor Development courses (IDC) we send you a payment schedule.

This will include the amounts and the dates on which the payments are expected.

We do not send reminders for payment prior to the payment date, so ensure you make a note in your diary of when payments are due.

If you are unable to make the payment by the specified date please let us know as soon as possible.

If payment is not received by the payment date we reserve the right to charge an additional fee to cover expenses.

Welk vliegveld in Tenerife is het dichtst bij de Divemaster Academy?

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Tenerife Zuid, in het Spaans: Tenerife Sur. Dit is ook het meest gebruikte vliegveld voor de budget vliegmaatschappijen.

Aangezien Tenerife relatief klein is, is het gemakkelijk om te reizen, maar als het nodig is halen wij je op van het vliegveld wanneer je aankomt voor je duikstage.

Zorg ervoor dat je ons ruim van tevoren laat weten dat je graag opgehaald wilt worden en stuur ons de details van je vlucht door.

Het kan voorkomen dat het door omstandigheden niet mogelijk is voor ons om je te komen ophalen, bijvoorbeeld als jouw vlucht erge vertraging heeft of je erg vroeg in de ochtend aankomt. Houd er rekening mee dat de mensen die jou komen ophalen die ochtend weer aan het werk moeten voor de rest van de dag, en dat we je deze service gratis aanbieden.

Mocht het dus voorkomen dat we je niet kunnen komen ophalen, de taxi's hier zijn erg betaalbaar en je kan ook de bus nemen direct vanuit het vliegveld, dit maakt het nog goedkoper, maar minder makkelijk. We doen echter altijd ons best om je te helpen waar nodig.

In alle gevallen is communicatie heel belangrijk, je krijgt van ons een specifiek telefoonnummer om te bellen, mochten er problemen zijn.

Vertel me meer over Tenerife en de Canarische Eilanden.

Tenerife is de grootste van zeven Canarische Eilanden.

Tenerife bevind zich in de Atlantische Oceaan, dichtbij de kust van Noord-Afrika en hier schijnt altijd de zon - één van de redenen dat dit eiland zo'n hotspot is voor miljoenen toeristen per jaar.

Tenerife is een vulkanisch eiland dat is gevormd door verschillende uitbarstingen. De laatste uitbarsting was begin 20e eeuw. Het is een prachtige mix van ruig terrein, dramatische landschappen en een subtropisch klimaat met temperaturen van 20°C – 22°C in de wintermaanden en 24°C – 36°C in de zomermaanden.

De huidige populatie van Tenerife is ongeveer 900.000 plus circa 6 miljoen toeristen per jaar.

Het prachtige landschap van Mount Teide, het hoogste punt van Spanje, doet direct je mond openvallen bij aankomst op het eiland en vanuit het vliegtuig. In de winter ligt er regelmatig sneeuw op de top, terwijl we aan de kust nog steeds genieten van de zon. Er zijn vier vulkaanuitbarstingen geweest, waarbij geen gewonden of doden zijn gevallen; twee rond het jaar 1700, de derde in 1798 en de laatste in 1909.

Het eiland heeft zich sterk ontwikkeld sinds de jaren 70, dankzij grote investeringen dat Tenerife de economische hoofdstad heeft gemaakt van de Canarische Eilanden. De werkelijke hoofdstad is Santa Cruz, gelegen in het Noorden van het eiland.

Door de jaren is Tenerife een populaire vakantiebestemming geworden en daardoor is er veel keuze. Van de bekende resorts van Playa de las Américas en Los Chistianos, tot de prachtige kliffen van Los Gigantes en de naaldboom-bossen in het nationale park.... Dit eiland heeft veel meer te bieden dan alleen schitterend weer.

Tenerife heeft een groot nationaal park en 42 beschermde stukken natuur. Dit zijn slechts enkele van de schatten die je kan ontdekken in Tenerife. Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten, jouw verblijf op dit eiland zal onvergetelijk zijn!

Het duiken in Tenerife is een van de allermooiste van de wereld! Hoe weten we dat? Als je alles bij elkaar optelt hebben wij het beste van alle werelden.

Geweldig weer het hele jaar door, geen tornado's of regenseizoen voor ons. De warme Atlantische Oceaan, men vergeet vaak dat Tenerife vlak bij Afrika ligt, eigenlijk helemaal niet in de buurt van Spanje. Er leven hier duizenden verschillende soorten dieren onderwater waaronder schildpadden, pijlstaartroggen, Engelenhaaien (ongevaarlijk en zachtaardig!), alle soorten murenen, barracuda's, dolfijnen en zelfs enkele walvissoorten.

Er zijn geen taalproblemen want de meeste mensen hier spreken prima Engels en wij helpen je graag met een woordje Canarisch! (Ja, Canarisch, net een tikje anders dan het Spaans) Daarbij hebben we ook een Nederlandse instructeur, voor als je er ook in het Engels niet uit komt.

Er zijn ook geen politieke problemen zoals je in veel andere delen van de wereld wel tegenkomt, en de vluchten zijn heel betaalbaar. Omdat Tenerife toch deel uitmaakt van Spanje, is het gewoon Europa en is een ID-kaart dus voldoende om mee te reizen als Nederlander.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je hebt hiermee een idee. Wij zijn gek op het eiland Tenerife :)

Is er internet op Tenerife?

Jazeker, we hebben hier gewoon internet! Sterker nog, tijdens jouw verblijf heb je op de Academy iedere dag gratis toegang tot een Wifi netwerk.

Sommige van de appartementen hebben ook Wifi en mocht die van jou het niet hebben, vrijwel iedere bar in Tenerife bied gratis Wifi.

Het internet hier is niet supersnel, maar het wordt steeds beter op het hele eiland.

 

Mobiele telefoon verbindingen

in Tenerife vind je alle grote telefoonproviders. Als jij je mobiele telefoon hier wilt gebruiken om mee naar huis te bellen, raden wij aan om van tevoren contact op te nemen met jouw provider om niet teveel te betalen.

Ook is het een mogelijkheid om een Spaanse simkaart te kopen om makkelijk met iedereen op het eiland te kunnen communiceren. De tarieven zijn hetzelfde, zo niet lager, dan in Nederland en België.

Wil jij je eigen simkaart én een Spaanse simkaart gebruiken? Een goedkope telefoon hier inclusief € 10,- beltegoed, vind je al vanaf € 20,-.

Nachtleven & entertainment in Tenerife

Tenerife heeft alles wat je je maar kunt wensen wat betreft entertainment, nachtleven, watersporten en ontspanning.

Voor het nachtleven ga je naar Playa de las Américas met honderden bars en clubs, of voor prachtige restaurants met uitzicht op de zee naar Los Christianos. Voor cultuur zit je goed in Santa Cruz of Puerto de la Cruz met schitterende botanische tuinen. Dan hebben we nog de onvergetelijke vulkaan in het midden.

Andere highlights, behalve het duiken, die wij voor je kunnen regelen zijn:

Het grootste waterpark van Europa
Jetski's
Paardrijden
Parascending
Wandelroutes met gids
Dolfijnen en walvissen spotten
Go-karting
Parasailing
Boottochten

We moedigen alle stagiaires aan om erop uit te gaan en het mooi eiland te verkennen tijdens hun verblijf hier.

Ten slotte, we respecteren iedereens mening, maar wij bieden geen hulp voor dagjes uit naar de dierenparken in Tenerife. Hoewel ze misschien een grote attractie zijn voor velen, geloven wij er heilig in dat walvissen en dolfijnen NIET in gevangenschap horen. Om deze prachtige, intelligente dieren op hun mooist te bewonderen, zien wij ze het liefst in het wild. Het is in Tenerife niet zeldzaam om dolfijnen en enkel walvissoorten in het wild tegen te komen!

Moet ik betalen voor elektriciteit?

Nee, de elektriciteit is inbegrepen bij de totaalprijs van jouw duikstage en accommodatie.

Moet ik betalen voor gas?

Nee, alle kosten zijn inbegrepen bij de totaalprijs van jouw duikstage en accommodatie.

Kan ik kiezen in welk appartement of villa ik verblijf tijdens mijn stage?

Helaas niet. We moeten mensen plaatsen waar de plaatsen vrij zijn. Al onze accommodaties zijn echter voorzien van alle gemakken.

Beginner (Zero) to PADI Divemaster

Our Zero to Hero PADI Divemaster internships / programs include:

 • All PADI Diving Courses from beginner to PADI Divemaster
 • 6 Weeks Accommodation
 • Your own set of professional scuba diving equipment (If you wish)
 • All PADI Course Materials
 • All Certification Fees
 • A minimum of 60 Dives during dive internship (expect to log between 60 and 100 dives)

Introduction
Take this awesome opportunity to become a PADI Divemaster whilst spending 6 weeks on the gorgeous island of Tenerife, in the Canary Islands. With almost daily flights to the UK and only 4 hours flying time, flights are very affordable.  Within days you will be diving some of the best dives sites in Europe meeting Turtles, Sting Rays and a huge variety of aquatic life. Meet our international groups of interns and instructors and start making friends for life.

PADI Divemaster internship
Working as a PADI Divemaster (the first professional rating in the PADI system) is one of the most enjoyable diving jobs in the scuba diving industry. Once certified as a Divemaster you can lead divers on underwater tours of the underwater world, coordinate dive trip logistics and taking on a leadership role as a professional diver.

Our 6 week scuba diving internships combine absolutely everything you need to train from beginner to PADI Divemaster; all scuba diving courses, PADI materials and fees, accommodation and if you want even your own set of scuba diving gear to keep.

Get ready for the adventure of a lifetime. You’ll be working through PADI courses in sequence, logging many dives and becoming part of our Dive Team. On your dives, which will be almost daily as part of your internship you will start by learning and gradually increasing your dive knowledge and confidence until finally taking on responsibility of leading dives and having a great time along the way.

What’s involved in the scuba diving internship?

PADI Dive Training
Our scuba diving internship follows PADI’s diver education program in sequence.

Dive training proceeds in gradual steps with our expert Team of experienced instructors who will ensure you are comfortable and competent at each stage.

Here are the key steps:
1. PADI Open Water Diver
First we’ll teach you the basics of scuba diving with training including scuba diving theory, shallow water skills and 4 open water dives exploring the best of our underwater world You’ll get certified to dive to 18M and develop scuba skills which are a foundation for everything to come.

2. PADI Advanced Open Water Diver
Next we make 5 more training dives to expand your scuba diving skills and experience into specialised areas of diving. This includes deep diving to a maximum depth of 30 meters, underwater navigation and options for night diving, photography, buoyancy control, search and recovery dives, wreck diving and more.

3. Emergency First Responder and PADI Rescue Diver
Training moves up a gear during the combined EFR & Rescue Diver program.

We begin with a one day CPR/First aid qualification before heading out to the water to learn how to manage and prevent scuba diving emergencies, including both surface and underwater rescue scenarios. You’ll learn and master rescue skills and emergency management, then be put to the test responding to simulated problems. Most people describe this as the best course in the PADI system!

4. PADI Divemaster Internship
Now the step up to dive professional; you’ll develop expert level scuba diving theory, assist with student divers in training and learn to guide certified divers on underwater tours. You’ll be challenged during watermanship and problem solving exercises, create a map of a  dive site and conduct a scuba review for a ‘rusty’ diver. You’ll take on real responsibility, becoming a valued diving professional.

Unlimited Diving
Between these PADI courses and during the Divemaster phase of the internship, you can also fit in some non-training ‘fun-dives’.

You’ll pair up with other intern's or one of our Divemasters and head out to the dive sites, enjoying the underwater terrain and aquatic life. This is a great way to develop your navigation skills and get familiar with the dive sites.

Scuba Diving Equipment
As part of the scuba internship you have the option of buying your own full set of brand named, professional quality scuba diving equipment at a huge discount. As a professional you will be expected to own all your own kit, however If you choose not to purchase we loan most of it to you for free!

PADI Divemaster Course Materials and PADI Certification Fees
The diving internship also includes all required PADI materials and certification fees for your training.

PADI materials included;
PADI Open Water Diver Manual
PADI Adventures in Diving Manual
Emergency First Response Manual
PADI Rescue Diver Manual
PADI Divemaster Manual
PADI Instructor Manual
Encyclopedia of Recreational Diving
PADI Diving Knowledge Workbook
PADI Recreational Dive Planner (Table and electronic version)
Emergency Management Slate
Adventures in Diving Slate
PADI Divemaster Cue Cards

Accommodation
With our internships we include 6 weeks accommodation completely for FREE.
If you want to upgrade your experience, you can reserve your own room, in an apartment, or an entire apartment for yourself, at an additional cost. 

Already Certified? Get credited on your internship package
If you are already a certified diver or have some of your own dive equipment, let us know. We’ll be able to give you full credit for whatever dive certifications or diving gear you already have.

Just let us know by submitting the following form and we’ll send you a customized quote.

After Qualifying as a PADI Divemaster
Qualifying as a PADI Divemaster opens a range of exciting new options & you’ll be well-prepared to take advantage.

You could put your new PADI Divemaster rating to use by seeking employment within the recreational diving industry. Otherwise you could further your training through to PADI Instructor, which enables you to certify new divers. Or you could diversify into specialized diving activities such as underwater photography or videography, deep/technical diving or marine conservation.

The good news is that if you decide to continue your training, you can simply pay the difference to upgrade to one of our longer dive internship programs. So there’s no disadvantage in opting for the 6 week Divemaster internship to begin.

Internship Start Dates & Booking Procedure
Here at the Divemaster internship Academy we don't tell you when to start. We run our scuba diving internships as a rolling program, with convenient start dates every 2 weeks.

To secure your spot we will require a small deposit.

Book now / Contact Us

Why choose us for your PADI internship or PADI Professional program?

We are simply the best place to come for your PADI Divemaster or PADI Instructor internship. We run our internships totally differently from any other Dive Centre. We have radically changed the whole methodology behind scuba diving training for the professional and put YOU first! Add to this our beautiful surroundings with great weather almost 365 days a year and cheap flight connections to all of Europe and the family atmosphere and you will start to understand why we are number one for internships.

Here are some of the reasons that make us special:
PADI Divemaster Training Academy
We are not a Dive Centre that also tries to do internships, we are an Academy for PADI Divemasters and PADI Instructors! That means a dedicated team of instructors to teach, train and inspire YOU.

With a limited intake of interns and a high ratio of Instructors to interns we believe we are in the best position to give you a fantastic time during your scuba diving internship.

Having trained a huge number of PADI Divemasters and PADI Instructors we have listened to all the feedback and taken all "the best bits" and combined them into one Academy for your best experience and highest possible standards.

Want a job? We only employ Divemasters and Instructors who have been trained by us, why? Because of our very high standards no other Dive Centre matches our expectations. Once you have completed your internship you are welcome to stay on for more experience and if exceptional there is always a strong possibility of employment with us.

The Divemaster internship Academy has a friendly and fun atmosphere with lots going on and a great social scene. We believe you should work hard and play harder!

Because we train diving professionals from all levels you will get to experience and chat to all kinds of divers from all over the world.

Best location in Europe? We think so!
We are located in Tenerife, in the Canary Islands. With almost daily connecting flights to most of Europe and the "budget" airlines flying to Tenerife, flights are very affordable.

In Tenerife we have everything from Europe's largest Water Park, a stunning volcano, long sandy beaches, beautiful warm blue Atlantic ocean and 1,000's of bars, restaurants, cafes, and so many things to do, on your days off you will be spoilt for choice.

Experienced Instructors
At the Academy we have a team of very experienced PADI scuba diving instructors, with many years of teaching experience behind them. Our emphasis is on making you a safe, competent diver and dive leader .

We are very proud to have the only resident PADI Platinum Elite 300 Course Director on our Team for all Instructor training as well as being the only Dive Centre with 2 PADI Master Instructors and a Staff Instructor on full time staff.

Our Instructors are able not only to teach you to be a PADI Divemaster and PADI Instructor but also give you the extra knowledge to get into employment quickly and how to avoid the pitfalls that a lot of newly certified Divemasters fall into when trying to find work.

The whole team are committed to high standards of service and safety, demonstrated through our excellent safety record. Since opening we have never hand a serious diving related incident. Something we are very proud of and rigorously strive to maintain.

Safe, Fun & Friendly Scuba Internships
Staying safe is the most important thing when scuba diving, and we’ll make sure that you clearly understand all the PADI training that you receive and act as a safe and responsible diver.

But we also remember why people get into scuba diving – to have fun! The tone of our dive internship programs in general is to enjoy ourselves whilst staying safe.

Social Environment
Our team of PADI instructors, Divemasters and interns such as yourself makes for a great social crowd where there’s always something fun going on.

Once you arrive in Tenerife for your dive internship you’ll be sure to settle in quickly, make lots of friends and become part of the Team.

During the day even though you will be busy with diving, diving theory or practicing your pool skills, fun is never far away. The training Director who has experience with training in many fields, not just diving, firmly believes people learn better and quicker whilst having fun, and this is seen throughout the Academy.

In the evenings you have time to relax and enjoy yourself. The training Team can show you the best places to go, the most exciting things to do and where the best deals are. The nights will vary from chilling with a BBQ, to dancing the night away in Tenerife's top bars and clubs.

We have a 5 day week, unlike most who work a 6 day week, so you will have plenty of time to relax, explore and have fun.

Whats next?
Following the links below to contact us or complete the form with your details to get a personalised cost of your internship package.

Contact us

Give me a personalised cost

Booking procedure for PADI Divemaster or PADI Instructor internships / programs

Are you ready to reserve your PADI Divemaster program / internship place?

You have 2 options either complete the form located here to get a personalised cost for your chosen internship package.We’ll answer any questions which you have about our internships, diving equipment, accommodation etc, or any random questions you may have.

Or drop us an email and let us know which scuba internship you’re interested in.

Ensure you check the FAQ section and the terms prior to booking.

PADI Divemaster  / PADI Instructor start dates / end dates

Please check our availability for PADI Divemasters here or PADI Instructor courses here

Due to our popularity there can be periods when we are full.

PADI Divemaster / PADI Instructor reservation Deposit

We’ll ask you for a small deposit of €100 to book your place on the PADI Divemaster internship / program or €400 for the PADI instructor course. you can choose between paying via Credit Card or Bank transfer.

Once that’s done, you can go ahead and book your flights to Tenerife. Current airlines are Ryanair, Easyjet, Jet2, British Airways, Tui, Condor to mention a few.

PADI Divemaster / PADI Instructor Payment Balance

After we have received your deposit we will contact you and confirm when the balance is due. This is usually split into 2 equal payments with the first payment 8 weeks before arrival.

Payment can be made via Bank Transfer free of charge.

Whats next?

After you have confirmed your reservation by sending your deposit we will contact you with a payment schedule, registration pack and finally a helpful "what to bring" list.

Have a question?

Contact us here

 

When do I need to check in / check out from the accommodation?

Check in day is Monday after your induction / orientation. 

If you wish to arrive outside of these hours we can suggest some great Hostels or of course you can use one of the 1,000's of hotels, and you can then join us from 8.30 am on Monday morning.

Check out day is Friday at 14.00. 

During your last day you will come in to the Dive Centre and complete any paperwork and returned any equipment you have loaned.

You then have the rest of the day to ensure the apartment is ready to hand back. This is at 2pm on Friday.

If you wish to stay beyond that time we can charge you a weekly rate until such time as you leave, as long as we have availability, or of course you can check in to a Hostel / Hotel. 

 

 

Beginner to PADI Instructor (OWSI)

ZERO to Hero!

Our dive internship includes:

 • All PADI Diving Courses from beginner to PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI)
 • Emergency First Response Instructor (EFRI)
 • 24 Weeks Accommodation
 • Your own set of professional scuba diving equipment (Optional) 
 • All PADI Course Materials
 • All Certification Fees
 • Unlimited Dives during dive internship (expect to log between 100 and 300 dives)

Introduction

Take this awesome opportunity to become a PADI Scuba diving Instructor whilst spending 6 months on the gorgeous island of Tenerife, in the Canary Islands. Get qualified to certify new divers anywhere in the world with the PADI system. The PADI Instructor is the most sought after diving professional in 187 Countries!

Within days you will be diving some of the best dives sites in Europe and meeting our international groups of interns and instructors and start making friends for life.;

PADI Instructor Internship:

Imagine getting up in the morning to glorious sunshine knowing you will spend most of the day underwater and with people who's lives your about to change forever! That's the day of a PADI Instructor

PADI Open Water Scuba Instructors are the most in-demand professionals in the scuba diving industry, and this internationally recognized qualification allows you to work in diving all over the world.

Our 6 month PADI Instructor internship trains you from beginner right through to PADI Open Water Scuba Instructor, giving you all the training, skills and experience which you need along the way. You’ll get to log hundreds of dives, getting see a huge variety of aquatic life, wrecks, Sting Rays, Sharks and perhaps a few Dolphins.

Best of all, you’ll get to meet and work together with people from all over the world, and as your PADI internship progresses you’ll become a valued member of the dive team, taking on responsibility, becoming an expert level diver, and have a great time in the process. This really is the adventure of a lifetime and will open up many exciting opportunities.

Our PADI internship includes absolutely everything which you need to train through to PADI Instructor – scuba diving training, equipment, materials and accommodation. Let’s look at each in more detail:

Scuba Diving Courses: Open Water to PADI Instructor

The dive internship follows PADI’s scuba courses in sequence, building new diving skills and experience at each stage. Here are the steps:

1. PADI Open Water Diver

First we’ll teach you the basics of scuba diving with training including scuba diving theory, shallow water skills and 4 open water dives exploring the best of our underwater world You’ll get certified to dive to 18M and develop scuba skills which are a foundation for everything to come.

2. PADI Advanced Open Water Diver

Next we make 5 more training dives to expand your scuba diving skills and experience into specialised areas of diving. This includes deep diving to a maximum depth of 30 meters, underwater navigation and options for night diving, photography, buoyancy control, search and recovery dives, wreck diving and more.

3. Emergency First Responder and PADI Rescue Diver

Training moves up a gear during the combined EFR & Rescue Diver program.

We begin with a one day CPR/First aid qualification before heading out to the water to learn how to manage and prevent scuba diving emergencies, including both surface and underwater rescue scenarios. You’ll learn and master rescue skills and emergency management, then be put to the test responding to simulated problems. Most people describe this as the best course in the PADI system!

4. PADI Divemaster Internship

Now the step up to dive professional; you’ll develop expert level scuba diving theory, assist with student divers in training and learn to guide certified divers on underwater tours. You’ll be challenged during watermanship and problem solving exercises, create a map of a dive site and conduct a scuba review for a ‘rusty’ diver. You’ll take on real responsibility, becoming a valued diving professional.

You will learn to take certified divers on tours of dive sites, showing them lots of marine life and guiding them safely back, plus you’ll be helping the PADI Instructors train new divers. As you build up experience as a PADI Divemaster, you’ll become a valued member of our dive team and will get a lot of satisfaction being involved in the running a Dive Centre. Along the way you will make an emergency assistance plan, develop demonstration quality scuba diving skills and get to grips with detailed scuba diving theory covering physics, physiology, decompression theory, scuba equipment and more. Being a Divemaster Trainee is a fantastic experience where you’ll learn lots and have a great time.

6. PADI Instructor Development Course

Finally, we’ll train you how to teach diving in the PADI Instructor Development course (IDC). You’ll learn about the standards which we have to work to as scuba diving instructors and we’ll teach you how to deliver classroom, confined water and open water teaching presentations. You’ll learn how to control a group of students in the water, and identify and correct student diver problems, making sure all your students qualify as safe, confident divers. This is an intensive course with a steep learning curve and  you will achieve a real sense of achievement as you raise your level.

7. PADI Instructor Examination

The last step is the PADI Instructor Examination (IE). An external team of PADI instructor examiners visits us from the PADI head office , to evaluate instructor candidates in an intensive 2 day evaluation. You’ll be assessed on your scuba diving knowledge, classroom teaching, shallow water skills presentations and open water teaching. You’ll be required to deal with simulated problems and show that you’ve got what it takes to work as a PADI Scuba Diving Instructor. Your PADI Internship will have you more than ready for this examination – once the IE is complete you’ll be certified as a PADI Open Water Scuba Instructor and there’ll be a bit of celebrating!

Unlimited Scuba Diving

And, throughout your PADI internship you can make as many dives as you want. At any stage throughout the internship, you can take a break from the training and enjoy some ‘fun dives’. You’ll pair up with other intern's or one of our Divemasters and head out to the dive sites, enjoying the underwater terrain and aquatic life. This is a great way to develop your navigation skills and get familiar with the dive sites.

PADI Internships: Scuba Diving Equipment Package

You have the option of your own set of scuba diving equipment.

PADI Dive Course Manuals and Certification Fees

The PADI Internship includes all the PADI manuals, slates, cue cards and *certification fees which you need to train through to PADI Open Water Scuba Instructor:

PADI Open Water Diver:

Open Water manual & Recreational Dive Planner, Table Version

PADI Advanced Diver:

Adventures in Diving manual, Underwater navigation slate

Emergency First Responder:

EFR Candidate Manual

PADI Rescue Diver:

Rescue Diver Manual and Diving Accident Flow Chart

PADI Divemaster Training:

Divemaster manual

Encyclopedia of Scuba Diving

Divemaster Knowledge workbook

DM cue cards and electronic dive planner – multi level version.

Instructor Development Course (IDC):

PADI IDC Candidate Workbook

PADI Instructor Manual

Lesson Preparation Slates

Instructor Cue Cards

Student Exam Booklets (OW, Rescue, DM)

Emergency First Response Instructor Manual

This is the complete set of PADI materials for the serious professional.

Accommodation for your PADI Internship

For the 6 months of your PADI Internship you’ll be staying in an apartment near the Academy. The accommodation is fully fitted with all mod cons. You have the option of your own apartment, or to make your internship cheaper sharing an apartment or even sharing a room which we provide for FREE.

Start Dates & Internship Booking Procedure

We run our scuba diving internships all year round as a rolling program so you can begin whenever you prefer.

Interested? Want to change your life forever?

Contact us via e-mail

What will I do on an average day during my PADI Divemaster internship / program?

As you are starting to realise by now we are not a "typical" Dive Centre, so your day will be very different to interns at other Dive Centre's!

As an overview for the week, firstly we only work 5 days a week!  And when we say work, we mean train you.

You will be diving most days either taking part in a course, brushing up on your skills or just diving for fun.

These days start at 9am where you will get your diving equipment together before going off to dive in either our House Reef which is just outside our door.

Normally you will do  2-3 dives per day. All our PADI dive internships include ample diving, so even if you want to take a break between PADI courses, you’re still welcome to head out with the Team for some extra ‘fun dives’ (non-training dives).

When you’re not out diving, we’ll be working through the other components of your PADI courses. This will include scuba diving theory covering all important diving principles (physiology, equipment, physics etc), and brushing up your scuba diving skills to perfection.

Depending on the individuals and the group, you may have 4 days a week diving and 1 practising your diving skills and studying. Either way the Team are very flexible to do whats best for you.

The day ends around 4pm with all the gear cleaned and put away


Have a question?

Contact us here

What happens when I arrive for my PADI Divemaster / PADI Instructor internship or program?

Your program starts on a Monday with your induction / orientation at 9 am and we are open from 8.30 am. 

If you want to arrive outside of this day / time we can recommend some great hostels.
All of the programs are residential, and we provide shared rooms for free.  

All of the PADI courses are a mixture of scuba diving theory, shallow water work developing new skills and of course getting out into the ocean. The entire PADI system is progressional and so you are constantly building on what you have already learnt and progressing towards the ultimate aim of PADI Divemaster or PADI Instructor.

Have a question?
Contact us here 

What is not included in the quote?

You can request a cost based on your choice of duration, accommodation type etc.
There are certain things that you will be required to either already own / possess or be ready to purchase, if you have not done so already. 
These are considered "personal" items, but for clarification; 

Mask and snorkel (All diving models accepted 
Boots 
Diving rattle (Underwater audible device with magnet stopper- NOT Tank Banger)
Log Book (Must have writing space for Buddy / Observations / Buddy teams)
eRDPml (Latest PADI version with Instruction booklet)
RDP Tables (Latest PADI version with Instruction booklet)
Diving Knife (Minimum 13cm blade) 
Diving slate (Blank minimum 2 sided 10cm X 12 cm)
Medical  (Certified by a medical professional not related to you. Request form if unsure)
Diving insurance (Must meet Spanish standards - Request more info if unsure)
Diving computer (Rental options available)
Timing Device
Diving compass (Console mounts / Computer integrated not accepted) 
Hangers (Required for personal dive kit BCD etc of sturdy design)

A deposit is required for cleaning and safe return of your key. If key returned and room cleaned deposits are refunded via PayPal.

Can I bring my own scuba diving equipment?

Yes. If you have your own scuba equipment it is best to bring and use .

If bringing suits etc please ensure you bring the hangers etc

Cleaning..... Is it included?

No. The programs are residential and the accommodation is supplied for FREE, so you are expected to maintain your room / areas yourselves. 

Our costs are very low as we have removed things like daily cleaners.

A refundable deposit is taken for the key and cleaning. The deposits are returned when you leave and return the key to a clean apartment.

If you leave the apartment in a condition that it is deemed a professional cleaner is required you will be invoiced the full cost of this.

Payment options, how do I pay?

You can pay your reservation deposit online with credit card, debit card etc or by Bank Transfer. 

All other payments are via bank transfer or cash prior to receiving your accommodation or training commencing.

How much spending money do I need for my PADI Divemaster / PADI Instructor program - internship?

Just so everyone knows we use the Euro in Tenerife.

The island is relatively cheap, compared with the UK and most other European countries, depending on your spending habits!

Our internships include your accommodation, as well as electricity, gas, and normal utility bills, so thats all covered.

Average prices depend on where you go, so here are some examples to help you budget.

Water €0.80 - €1.60 for 10ltr

Lager from €1 - €2.50 a pint

Large Vodka and Red Bull €2 - €5

Burger and chips €4.50 - € 8.00

Steak and chips €8 - €25

Pizza €4 - €10

Meals out €8 - €50

Shopping at the supermarket

12 large eggs: €1.96

Small pack of bacon: €0.95

Pack of 6 tomatoes: €1.38

Pack of boiled ham: €1.00

Loaf of bread: €0.57

Carton of long-life milk: €0.45

Tub of Flora margarine: €1.76

Based on previous interns the average weekly spend on groceries to stock your fridge and cupboard is between €30 - €60

Once a week we have a shopping trip to the "big" supermarket where everyone can stock up on the favourite and required food / drinks.

If paying by Credit card / Debit card in a shop you will require ID, usually your passport.

ATM's are everywhere and the cost for withdrawal depends on your bank and the bank you are withdrawing from. This is from free to €2 per withdrawal.

Excursions and days out. We get discounts on all watersports and excursions so you will save some money with us.

 

Whats the Recreational Scuba Diving internship?

The Recreational Scuba Diving internship is something very unique to the Divemaster internship Academy.

Over the years we have had candidates who loved diving, loved Tenerife, loved the camaraderie of an internship but don't want to be Divemasters or don't want to study.

So we introduced the Recreational internship. The internship is basically 3-8 weeks of diving!

Other than diving you will have presentations about safe diving and additional diving theory, but no study, no courses (unless you want to join in on one).

The rest of the internship stays the same, with the only major differences being you will have more spare time and no certification at the end, just lots of dives and life long memories of a great time with fantastic people.

The Recreational Diving internship is cheaper than the normal internships as there are no PADI materials to purchase.

For more details complete our form here

Contact Us

Who does a diving internship?

A very short answer would be every type of person you can imagine!

However all interns have something in common, a love for being in the ocean and being part of an amazing aquatic world. The span of ages, both genders, nationalities and reasons for completing our diving internships is vast!

It's not unusual to have the real adventure seekers, people changing their careers after 20 years of doing a different job, graduates on summer break or Gap Year students, or people who have taken early retirement and looking for a new challenge.

Some people are using our diving internships as an extended break or scuba diving gap year; it’s a very economical way to gain a professional PADI scuba diving qualification gives you a means to earn money whilst you travel.

For other individuals the decision to join one of our PADI dive internships is a change of career, seeking a more challenging and fulfilling line of work.

Although not exclusively, a large portion of our diving interns are pre or post university gap year students from all around the world.

We also get a range of people from working backgrounds, either taking an extended break or planning to switch careers and work within the scuba diving industry. We have had Bankers, Policeman, Council workers, Swimming instructors, Life guards, Office workers, Builders, ex Soldiers and a Milkman, to name a few!

Is it men or women, on the internships? We used to say it was 60% men and 40% women, now its at least 55% women and 45% men!

In particular the Canary Islands are VERY safe for solo female travellers. We do not have the political troubles as seen in places like Egypt, we do not have the male dominated society of places as seen in Asia and we have a very low crime rate compared with most European countries.

Our Instructor Team is also well balanced with male and female instructors. We do not segregate the genders in training as we believe everyone should be treated equally.

As for the nationalities of interns we have had just about everyone you can think of! The most common are English, Irish, Scottish, Spanish, Dutch, German, French, Finnish, Swedish, American and Italian. The others have been from Egypt, Canada, Poland, Czechoslovakia, Norway, Australia, New Zealand, Denmark and even Malawi!

It is the huge range of nationalities, ages and genders that's so awe-inspiring to work at the Academy.

To be present when a group sits down to chat over a drink at the end of the days diving and witness a span of ages from 18 to over 50, male and female, married, single, English, Dutch, American and Egyptian,etc, all very excited to be telling each other what they saw that day, is the most rewarding experience for our Instructor Team. It is often commented if all politicians were Divemaster interns, the world would be a much better place!

Do I need Travel or Diving insurance?

Yes, you definitely need both!

Diving insurance is required by law in the Canary Islands for all divers, and in addition as you will be embarking on a Professional course you must have insurance that covers this.

Many policies are available and you have the option to find your own or we can arrange this for you.

Since we opened we have never had a diving accident, however in the event of someone needing treatment this would run into the 10's of thousands! We have many hospitals in Tenerife, both State run and Private, however they would all require payment for a diving accident, so for the few Euros a policy costs, we advise every diver to take it out.

Diving insurance only covers you for incidents relating to diving, so we strongly recommend you also have Travel insurance.

Check your policy carefully to ensure you have taken out the right cover. Dont forget things like your cameras, phones and laptops need to be covered as well as personal accidents, health and cancellations.

Again there are many companies providing travel insurance, and you may even find you are already covered by various institutions such as your Bank or Credit Card company.

For the amount it costs to take out a travel insurance policy, it’s not worth taking the risk of not having it.

I have no experience of scuba diving at all, is that a problem?

That's not problem. We will take you from having no diving certifications at all to the first of the PADI Professional ranks, the PADI Divemaster and even on to PADI instructor and beyond. 

Many of our most successful Divemaster candidates have started with no diving experience.

The most important attribute for any Divemaster or diving professional for that matter is......................... Attitude!

We have traine many candndiates from zero to PADI Instructor and they really do make the best employees for our affiliate Dive Centres. 

Contact Us

When can I start a diving internship?

We are fortunate enough to have great diving a all year round, so join when suits you best.

All of our programs are on a rolling start which means you can join when it fits best into your current schedule.

The start dates and availability for the PADI Divemaster programs can be found here

For PADI Assistant Instructor, Instructor and MSDT programs the dates can be found here 

The only restriction you may find is that due to our very unique Divemaster internships we get fully booked very quickly, so we advise to book as far ahead as you can.

For the PADI instructor programs an additional restriction is your final instructor exams (IE). These are carried out by PADI Examiners who are flown into the island at set dates throughout the year. Obviously you will want to time it so your are ready to take the exams at your best.

We can advise you when the instructor exams are so you will be able to best work out when to start for maximum results.

The Programs start at 9am on the Monday morning.

 

How fit do I need to be for the PADI Divemaster course?

Health & Fitness
You don’t need to be an Olympic athlete to join a scuba internship, but should have basic fitness.

Scuba diving is a very relaxing activity, and is significantly less physically demanding than swimming or snorkeling. To be able to take part in one of our diving internships you need to be in basic decent shape, but nothing special!

And stating the obvious, you also need to be able to swim. You don’t need to be an especially strong swimmer, but it’s essential that you can swim and are comfortable in water.

During your diving internship you will be given ample opportunity to practice your swimming and snorkelling and we encourage you to do so, to improve your all-round basic fitness.

Medical Questionnaire for all Scuba Internships
There are many specific medical conditions which have the potential to be unsafe for scuba divers. These are listed in the PADI Medical Questionnaire.

Examples include ear or sinus surgery, drug or alcohol abuse, cancer, heart disease, pregnancy etc.

If you think you may have concern over a particular illness or injury, contact us and we can discuss it with you, before booking.

Contact us here

Im already a PADI Rescue diver with loads of dives, how quickly can I become a PADI Divemaster?

We have different duration's depending on your current level and number of dives .

Check the following page for the minimum duration's required to become a PADI Divemaster. 

Click here for all of our programs

If you have a question please Contact Us

 

Visas and Permit for scuba diving internships / programs

To complete your diving internship you may need a Visa.

If you are from any European country you do not need a Visa.

If from the UK you do NOT need a Visa if completing your program in 90 days or less.

For all other Countries, check with your local Spanish Embassy for any Visa requirements.

No-one requires a work permit as you are not in paid employment.

Special vaccinations for Tenerife and Canary Islands?

None!

We suggest all your normal vaccinations are up to date, and know when you had your last ones were.
We do not have any issues relating to Malaria, SARS, Bird Flu or any other disease you may find in Asia etc.

First Aid Kit
As a point of information you may want to bring a small first aid kit with you for your own personal use.
Things like headache tablets, indigestion tablets, and any normal medicines you use at home.

Which airport in Tenerife is closest to the Dive Centre?

The closet airport is Tenerife South. This is serviced by the majority of the budget airlines.

Tell me more about Tenerife and the Canary Islands.

Tenerife is the largest of the seven Canary Islands.

Tenerife sits in the Atlantic Ocean just off the coast of North Africa and enjoys eternal sunshine – one of the reasons that makes this beautiful island such a hotspot for millions of tourists every year.

Tenerife is a volcanic island that has been sculpted over time by several eruptions, the last being in the early 20th century. It has a great mix of rugged terrain, dramatic landscapes and a sub-tropical climate with temperatures averaging 20°C – 22°C in the winter months and 24°C – 36°C in the summer.

In March 1936 Francisco Franco was posted to the island by a Republican government wary of his growing influence and power. He agreed to collaborate in the military coup that led to the Spanish Civil War when the Canary Islands fell to the Nationals in 1936. Consequently many people moved away from Tenerife eager to escape from the new regime. Today Tenerife’s population is around 900,000 and around six million tourists visit the island every year.

The magnificent sight of Mount Teide, the highest peak in Spain, welcomes you as you come into land and in the winter can even be covered in snow while on the coast the sun shines as usual. There have been four recorded volcanic eruptions with no casualties at all; two in the early 1700s, the third in 1798 and the last known eruption was in 1909.

The island has been developed since the 1970s, benefiting from massive investments that in turn have led to it becoming the economic capital of the Canaries. The actual capital city is Santa Cruz, located in the north.

Over the years Tenerife has become a popular holiday destination and it’s easy to see why with dozens of great resorts to choose from. From the well-known resorts of Playa las Américas and Los Cristianos, the stunning cliffs at Los Gigantes to the pine forests in the national park…this island has so much more to offer other than great weather.

Tenerife has two World Heritage Sites, one National Park, and 42 natural protected spaces. These are just some of the treasures to be discovered in Tenerife. Whether you come alone, with your partner, or just ready to get a unique experience thanks to the wide range of activities that will make your stay in the island unforgettable.

The diving in Tenerife is some of the best in the world! How can we say that, because with everything taken into account we have the best of all worlds.

Great weather all year round, no tornado's or rainy seasons for us. Warm Atlantic ocean, people often forget we are just off the tip of Africa, basically nowhere near Spain at all. 1,000's of species of aquatic life including Turtles, Sting Rays, Angel Sharks, every kind of Moray Eel, Barracuda, Dolphins and even several species of whale.

No language problems as most of the people speak excellent English and will always give you a helping hand with your Canarian (yes its a Canarian dialect not Spanish)

No political problems as seen in many parts of the world, easy and affordable flights to Europe.

We could go on but you get the picture, we love the Island of Tenerife :)

Is there internet in Tenerife

Yes we have internet. In fact during your stay with us you will have access to wi-fi at the local bar next to the Dive Centre all day every day.

Every bar in Tenerife has free wi-fi.

It is not superfast internet but it is getting better around the whole island.

 

Mobile Phone connections

All the major Mobile Phone companies are represented in Tenerife. We suggest if you want to use your mobile phone for calls back home you contact your provider to ensure you will be on the correct tariff.

You can purchase a Spanish mobile phone very cheaply here if you want to be able to communicate with anyone on the island.

Currently a cheap mobile with €10 of credit will cost €20

Night life & Entertainment in Tenerife

Tenerife has everything you could possible want in regards of entertainment, nightlife, watersports and relaxing.

For nightlife you got the hot spots of Playa de Las Americas with 100's of bars and clubs, or beautiful restaurants overlooking the Atlantic in Los Cristianos, culture in the North of the island in Santa Cruz or Puerto De La Cruz, stunning botanical gardens, and even a volcano!

Other highlights, other than diving that we can arrange are;

The largest Water park in Europe
Jet-skis
Horse Riding
Parascending
Guided walking tours
Whale and Dolphin watching
Go-karting
Parasailing
Boat trips

We actively encourage all of those enrolled on to our PADI Divemaster and PADI Instructor programs to get out and see our beautiful island whilst here.One final note, whilst we respect everybody's opinions we do not offer or assist in trips to either of the Animal Parks in Tenerife.

Whilst they are still a huge attraction for many, we firmly sit on the side of Whales and Dolphins should NOT be kept in captivity!

I'm not a certified diver, can I still become a PADI Divemaster?

100% yes.

We have had many "non divers" over the years who have gone on to complete their PADI Divemaster and then PADI instructor courses. 

As a non-diver you have the huge benefit of not having any bad diving habits and usually progress very quickly.

 

Ik heb helemaal geen ervaring met duiken, is dit een probleem?

Integendeel! Sommige van onze beste stagiaires begonnen zonder enige ervaring bij ons. Wij verzorgen al jouw training en certificaten, van beginner tot de eerste professionele duik certificatie van PADI; de PADI Divemaster.

De allerbelangrijkste eigenschap van iedere PADI Divemaster of duikprofessional is altijd....................... De juiste instelling! Als jij een goede, positieve instelling hebt, garanderen wij de rest!

Neem contact op

Wat is het verschil tussen de Budget stage en All inclusive?

Met onze Budget stage optie is het grootste verschil dat je een kamer zult delen met een andere stagiaire, gerecyclede PADI duikboeken zult gebruiken en een beperkte duikuitrusting zult aanschaffen. De rest van de duikuitrusting krijgt je gratis van ons te leen!

Met de All inclusive optie heb jij je eigen kamer, of appartement als je wilt, nieuwe PADI duikboeken en een volledige eigen duikuitrusting om te houden.

Bij de Mix en Match optie kan je zelf kiezen welke elementen van de All inclusieve optie te wilt toevoegen aan de Budget optie.

Boek nu / Neem contact op

Can I work and do a Divemaster program?

Your days and weeks will be pretty full, so the only opportunities you will have to obtain work is on your 2 days off.

The days off are not fixed, so any work you can find will have to be very flexible. 

Also the "off" time is for studying and relaxing so we highly recommend you do not combine both. 

Van beginner tot PADI Divemaster

Bij onze duikstage is inbegrepen:

 • Alle PADI duikcursussen van beginner tot PADI Divemaster
 • 8 Weken accommodatie
 • Jouw eigen set professionele duikuitrusting (indien gewenst)
 • Alle PADI Cursusmaterialen
 • Alle kosten voor de certificaties
 • Onbeperkt duiken tijdens jouw duikstage (we schatten dat je tussen de 60 en 100 duiken zult loggen)

Introductie
Grijp deze kans om een PADI professional te worden terwijl je 8 weken geniet van het prachtige eiland Tenerife in de Canarische Eilanden. Er zijn vrijwel dagelijkse vluchten van Nederland naar Tenerife en de duurt duurt slechts circa 3,5 uur. De vluchten zijn zeer betaalbaar, en omdat Tenerife deel uitmaakt van Spanje, dus Europa, heb je alleen jouw normale ID-kaart nodig om te vliegen, geen paspoort. Tijdens jouw verblijf hier zul je enkele van de beste duikstekken van Europa bezoeken, waarbij je zeeschildpadden, roggen en een enorme variatie aan vissen zult tegenkomen. Maak kennis met onze internationale groepen stagiaires en instructeurs en maak vrienden voor het leven.

PADI Divemaster stage
Werken als PADI Divemaster (de eerste professionele certificering in het PADI systeem) is een van de leukste banen in de wereld van het scuba duiken. Als je eenmaal een Divemaster bent, kan jij onderwater rondleidingen geven aan andere duikers, de logistiek achter een duiktrip coördineren en de leidinggevende rol van een professional op je nemen.

Onze 8 weken durende duikstage's bevatten werkelijk alles waarin je moet trainen, van beginner tot PADI Divemaster. Alle duikcursussen, PADI materialen en kosten, accommodatie en als jij wilt, zelfs een geheel eigen duikuitrusting om te wereld mee rond te reizen en werken.

Maak je klaar voor het avontuur van je leven. Je volgt de PADI duikcursussen achter elkaar, zult vele duiken maken en liggen en een deel gaan uitmaken van ons duikteam. Tijdens jouw duiken, wat een bijna dagelijks deel zal uitmaken van jouw stage, bouw je stap voor stap jouw duikkennis op. Uiteindelijk zal je genoeg kennis en vaardigheden hebben opgedaan om zelfverzekerd de verantwoordelijk op je te nemen om duikers onderwater te begeleiden. Dit allemaal terwijl je het ontzettend naar je zin zult hebben op het mooie Tenerife.

Waar bestaat de duikstage uit?

PADI duik training
Onze scuba duikstage volgt het PADI diver education programma achter elkaar.

De duiktraining verloopt in geleidelijke stappen met ons deskundige team van ervaren instructeurs die ervoor zorgen dat jij op je gemak en succesvol ieder deel doorloopt,

Hier zijn de belangrijkste stappen:
1. PADI Open Water Diver
Allereerst leer je de basis van het scuba duiken. De training bevat onder andere duiktheorie, beschut water vaardigheden en 4 open water duiken waarbij je de echte onderwater wereld in de zee ontdekt. Je zult gecertificeerd zijn om tot 18 meter diep te duiken en doet vaardigheden op die je tijdens de rest van je carrière zult blijven gebruiken.

2. PADI Advanced Open Water Diver
Daarna doen we nog eens 5 trainingsduiken om jouw duikvaardigheden te verbeteren, waarmee je kennis maakt met verschillende gespecialiseerde aspecten van het duiken. Dit omvat het duiken naar een maximale diepte van 30 meter, onderwater navigeren en opties voor het nachtduiken, onderwater fotografie, bouyancy control (uittrimmen), search & recovery duiken, wrakduiken en meer.

3. Emergency First Responder en PADI Rescue Diver
De training gaat een tandje hoger tijdens het gecombineerde EFR (eerste hulp) & Rescue Diver programma.

We beginnen met een dagje les in reanimeren en eerste hulp voor we het water in gaan om te leren hoe we ongelukken tijdens het duiken kunnen voorkomen en succesvol oplossen. Je leert om te gaan met noodsituaties zowel aan de oppervlakte als onderwater. Je doet ervaring op in reddingsvaardigheden en het omgaan met noodsituaties, waarna je wordt getest op hoe jij reageert in gesimuleerde noodsituaties in en rondom het water. De meeste mensen omschrijven deze cursus als de allerbeste duikcursus in het PADI systeem!

4. PADI Divemaster stage
Nu de stap naar duikprofessional; je ontwikkeld een hoog niveau in kennis van de theorie van het duiken, assisteert bij duikers in training en leert gecertificeerde duikers onderwater te begeleiden en duiken te gidsen. Je wordt uitgedaagd met watersport en probleemoplossende oefeningen, creëert een kaart van een duikplaats en voert een "scuba review" uit voor een 'roestige' duiker. Je zult echte verantwoordelijkheid op je nemen en ontwikkelt je tot een gewaardeerde professionele duiker.

Onbeperkt duiken
Tussen deze PADI cursussen en jouw Divemaster stage training doen we ook een aantal non-training ‘fun-duiken’.

Je vormt groepjes of paren met andere stagiaires of een van onze Divemasters en bezoekt de duikstekken, terwijl je geniet van de onderwater omgeving en planten en dieren die je tegenkomt. Dit is een leuke en leerzame manier om jouw vaardigheden in het onderwater navigeren op te bouwen en de duikstekken te leren kennen.

Scuba duikuitrusting
Als deel van de duikstage heb jij de optie om je eigen volledige set professionele duikuitrusting aan te schaffen tegen zeer hoge kortingen. Als duikprofessional wordt er van je verwacht dat je in het bezit bent van een eigen duikuitrusting. Echter, mocht je er voor kiezen om dit niet aan te schaffen, mag je bij ons van de meeste items gratis gebruik maken.

Cursusmaterialen en PADI kosten
Bij de duikstage zijn ook alle benodigde PADI materialen en certificatie kosten inbegrepen.

PADI materialen insclusief;
PADI Open Water Diver boek
PADI Adventures in Diving boek
Emergency First Response boek
PADI Rescue Diver boek
PADI Divemaster boek
PADI Instructor boek
Encyclopedia of Recreational Diving
PADI Diving Knowledge werboek
PADI Recreational Dive Planner (tabel en elektronische versie)
Emergency Management duikleitje
Adventures in Diving duikleitje
PADI Divemaster Cue Cards

Accommodatie
Bij onze duikstage is twee maanden accommodatie inbegrepen, welke kan worden verlengt als je dit wenst.
We bieden 3 verschillende opties aan, afhankelijk van jouw te besteden budget; je eigen appartement, je eigen kamer of een gedeelde kamer.

Al gecertificeerd? Bespaar op jouw stagepakket
Als jij al een gecertificeerde duiker bent of al een (gedeeltelijke) duikuitrusting bezit, laat het ons weten. We kunnen je volledig krediet geven op de duikcertificaties en uitrusting die jij al hebt.

Laat het ons weten door het volgende formulier in te vullen en je ontvangt van ons een persoonlijke offerte.

Na het behalen van jouw brevet als PADI Divemaster
Als gecertificeerd PADI Divemaster opent er een wereld van spannende nieuwe mogelijkheden en heb jij alle vaardigheden om je kans te grijpen.

Je kan jouw nieuwe PADI Divemaster brevet gebruiken om in de recreatieve duikwereld aan de slag te gaan. Mocht je in de professionele duikwereld willen gaan werken, dan kan je kiezen om verder te gaan met de PADI Instructor stage, waarna jij nieuwe duikers kunt introduceren in het duiken. Of je kan je richten op een gespecialiseerde tak van het duiken zoals onderwater fotografie of video, diep / technisch duiken of marine biologie.

Het goede nieuws is dat als je ervoor kiest om verder te gaan met je duik training, je simpelweg het verschil kan betalen, zonder dat je meer kwijt bent of dubbel betaald voor de stage. Er zitten dus geen nadelen aan de 8 weken Divemaster stage om mee te beginnen.

Stage begindatums & boekingsprocedure
Hier op de Divemaster Internship Academy is de keuze van jouw startdatum geheel aan jou. Wij hebben geen vaste startdatums, waardoor ons schema veel flexibeler is dan bij de meeste stageplaatsen. Je kan bij ons beginnen precies wanneer jij dat wilt. We hoeven alleen bijtijds van jou te horen wanneer je wil beginnen, zodat alles voor je geregeld is wanneer je aankomt.

Om jouw plaats te reserveren vragen we om een kleine aanbetaling.

Boek nu / Neem contact op

Waarom kiezen voor de Divemaster Academy voor jouw stage?

De Divemaster iIternship Academy is simpelweg de allerbeste plek om jouw PADI Divemaster of PADI Instructor stage te doen. Wij runnen onze duikstages totaal anders dan andere duikcentrums dat doen. We hebben de manier waarop professionele scuba duik training wordt gegeven radicaal veranderd en hebben JOU voorop gezet! Voeg daaraan de prachtige omgeving toe met een heerlijk klimaat, bijna 365 dagen per jaar; goedkope vluchten vanuit heel Europa en de familie-sfeer die wij creëren, en je begrijpt waarom wij nummer één zijn voor duikstages.

Hier zijn een paar van de redenen waarom de Divemaster Academy zo speciaal is:

Stage training Academy
Wij zijn geen duikcentrum dat naast de normale werkzaamheden ook duikstages probeert te geven. Wij zijn een Academy speciaal voor duikstages! Dat betekend dat er een toegewijd team van instructeurs altijd klaarstaat om JOU les te geven, te trainen en inspireren.

Met een beperkt aantal plaatsen voor stagiaires en een hoge verhouding van instructeurs tot stagiaires, zijn wij in de beste positie om jou een fantastische tijd te bieden tijdens jouw scuba duik stage.

We hebben een zeer groot aantal PADI Divemaster en PADI Instructors getraind en van iedereen veel feedback gehad. We hebben aan de hand van deze feedback alle "beste stukjes" gecombineerd in één Academy voor jouw beste ervaring en hoogste standaarden.

Wil jij een baan? Wij nemen alleen Divemasters en Instructors aan die zijn getraind door onszelf. Waarom? Omdat onze standaarden erg hoog zijn en geen enkel ander duikcentrum aan onze verwachtingen voldoet. Nadat jij je duikstage bij ons hebt afgerond, ben je van harte welkom een tijdje bij ons te blijven om meer ervaring op te doen. Als je exceptioneel goed bent in het werk, maak je een hele goede kans om je bij ons team te mogen voegen.

De Divemaster internship Academy heeft een vriendelijke en fijne sfeer een leuke sociale omgeving en uitgaansleven. We geloven erin hard te werken en er voora een ontzettend leuke tijd van te maken.

Omdat we duikprofessionals van alle niveaus trainen, krijg jij de kans om alle verschillende kanten van het duiken te ervaren en veel verschillende soorten duikers uit de hele wereld te ontmoeten.

Beste locatie in Europa? Wij denken van wel!
Onze locatie bevind zich in Tenerife, in de Canarische Eilanden. Met bijna dagelijkse vluchten en de "budget" vliegmaatschappijen die ook naar Tenerife vliegen, zijn de vliegtickets heel betaalbaar. Omdat Tenerife deel uitmaakt van Spanje, en dus Europa, hoef je ook geen paspoort aan te schaffen. Een normale ID-kaart voldoet.

In Tenerife vind je alles! Van Europa's grootste waterpark, een adembenemende vulkaan, lange zandstranden, de prachtige, warme, blauwe Atlantische Oceaan en duizenden restaurants, cafés en ontelbare andere dingen om te doen. Op jouw vrije dagen heb je zoveel keuze dat je niet zult weten waar te beginnen met al het moois te bezoeken. Wij helpen je uiteraard graag op weg!

Ervaren instructeurs
Op de Academy hebben we een team van zeer ervaren PADI scuba duikinstructeurs, met vele jaren lesgeefervaring. Onze nadruk ligt erop jou te trainen tot een veilige, bekwaamde duiker en duikleider.

Onze instructeurs leren je niet alleen een PADI Divemaster of PADI Instructor te zijn, maar je doet van hen ook die extra ervaring op waarmee jij snel in de duikwereld aan de slag kan. Je leert hoe je de valkuilen kunt ontwijken waar heel veel recentelijk gecertificeerde Divemasters in vallen wanneer ze op zoek zijn of beginnen aan een baan.

Het hele team zijn toegewijd aan hoge standaarden in klantenservice en veiligheid, bewezen door ons uitstekende veiligheidsrecord. Sinds onze opening hebben we nog nooit een serieus duikongeluk gehad. Iets waar we heel trots op zijn en alles aan doen om dit zo te houden.

Veiligheid, plezier en vriendelijke scuba duikstages
Veiligheid is de allerbelangrijkste zaak bij scuba duiken, wij zorgen ervoor dat al onze PADI training jou helemaal duidelijk is en dat jij je gedraagt als een veilige en verantwoordelijke duiker.

Natuurlijk vergeten we niet waarom mensen in eerste instantie beginnen met duiken - om plezier te hebben! De toon van onze duikstage programma's in gezellig, vriendelijk, hardwerkend terwijl de veiligheid altijd voorop blijft staan.

Sociale omgeving
Ons team van PADI Instructors, Divemasters en stagiaires zoals jijzelf, vormen samen een gezellige groep die geniet van onze omgeving en sfeer waar altijd iets leuks te doen is.

Zodra jij in Tenerife aankomt voor jouw duikstage zal jij je al snel op je gemak voelen, veel vrienden maken en deel uitmaken van het Divemaster Internship Academy team.

Overdag ben je druk bezig met duiken, duik theorie en het oefenen van jouw duikvaardigheden (skills) in het zwembad, maar tijd om het naar je zin te hebben, is er altijd. De training director, die ervaring heeft in zeer verscheidene velden, niet alleen het duiken, gelooft heilig dat mensen beter en sneller leren wanneer ze het naar hun zin hebben. Dit zie je terug in alle aspecten in de Academy.

In de avonden heb je tijd om te relaxen en om uit te gaan. Het trainingsteam helpt je kennis te maken met de beste plekken om te bezoeken, de spannendste dingen om te doen en waar je de beste koopjes vind. We blijven Nederlanders, toch? De avonden variëren van een relaxte BBQ tot een nachtje uit dansen in Tenerife's populairste en leukste cafés en clubs.

Op de Academy hebben we een 5 werkdagen week, in tegenstelling tot de meeste duikcentrums, waar je 6 dagen moet werken. Je houdt dus genoeg tijd over om het eiland te verkennen, te relaxen en een leuke tijd te hebben.

Wat nu?
Je kan gebruik maken van de onderstaande links om contact op te nemen of de kosten voor jouw duikstage pakket op te vragen.

Neem contact op 

Stuur mij een gepersonaliseerde offerte

Boekingsprocedure voor duikstages

Sta jij op het punt om jouw stageplek te reserveren?
Dan heb je 2 opties. Je kan ons een e-mail sturen om te laten weten in welke scuba duikstage jij interesse hebt.
We zullen eventuele vragen die je hebt over onze stages, duikuitrusting, accommodatie of andere details met plezier beantwoorden.
Je kan ook hier het formulier invullen om een persoonlijke prijsofferte te ontvangen voor jouw gekozen duikstage en bijbehorende opties.

Duikstage startdatums en einddatums
Check de beschikbaarheid voor de stages hier voor 2015 en 2016.
Door grote populariteit kan het zijn dat er periodes al zijn volgeboekt, zorg dus dat je er op tijd bij bent!
Het minimale verblijf is 4 weken (voor de Fast Track duikstage) of de standaard 8 weken duikstage. Langer blijven mag altijd, je kan dit aangeven bij het aantal weken tijdens het invullen van het formulier voor een persoonlijke prijsofferte.

Duikstage aanbetaling voor het reserveren van jouw stageplek
We vragen je om een kleine aanbetaling van € 100,- om jouw stageplek te reserveren. Je kan deze betalen per bankoverschrijving of per PayPal.

Zodra de aanbetaling is ontvangen, staat jouw plekje vast en kan jij je tickets gaan boeken naar Tenerife. Er vliegen verschillende vliegmaatschappijen vanuit Nederland en België naar Tenerife. Mocht je er niet uitkomen, stuur ons dan een mailtje.

Duikstage betalingen
Nadat we jouw aanbetaling hebben ontvangen, nemen we contact met je op en ontvang je de informatie en datums voor de rest van het bedrag. Dit wordt meestal over twee gelijke betalingen verdeeld.

Wat nu?
Nadat jouw stageplek is bevestigd, ontvang je van ons een schema voor restbetalingen, registratie pakket en ten slotte een handige "Ik ga op reis en ik neem mee" lijst.

Nog vragen?
Neem hier contact met ons op

 

Van beginner tot PADI Instructor (OWSI)

ZERO tot Hero!

Bij onze duikstage is inbegrepen:

 • Alle PADI duikcursussen van beginner tot PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI)
 • Emergency First Responder Instructor (EFRI)
 • 24 Weken accommodatie
 • Jouw eigen set professionele duikuitrusting (indien gewenst)
 • Alle PADI Cursusmaterialen
 • Alle kosten voor de certificaties
 • Onbeperkt duiken tijdens jouw duikstage (we schatten dat je tussen de 100 en 300 duiken zult loggen)

Introductie
Grijp deze kans om een PADI Duikinstructeur te worden terwijl je 6 maanden lang geniet van het prachtige eiland Tenerife in de Canarische Eilanden. Krijg de bevoegdheid om nieuwe duikers over de hele wereld te certificeren in het PADI systeem. De PADI Instructor is wereldwijd de meeste gezochte duikprofessional in 187 landen!

Tijdens jouw verblijf hier zul je enkele van de beste duikstekken van Europa bezoeken, waarbij je zeeschildpadden, roggen en een enorme variatie aan vissen zult tegenkomen. Maak kennis met onze internationale groepen stagiaires en instructeurs en maak vrienden voor het leven.

PADI Instructor stage
Stel je voor: Je staat 's ochtends op met de wetenschap dat je het grootste deel van de dag dag onderwater zult doorbrengen en met mensen van die je weet dat je hun leven voor altijd zal veranderen! Dat is een dag uit het leven van een PADI Instructor.

PADI Open Water Scuba Instructors zijn de meeste gevraagde duikprofessionals voor banen over de hele wereld. Onze 8 weken durende duikstage's bevatten werkelijk alles waarin je moet trainen, van beginner tot PADI Divemaster. Alle duikcursussen, PADI materialen en kosten, accommodatie en als jij wilt, zelfs een geheel eigen duikuitrusting om te wereld mee rond te reizen en werken.

Maak je klaar voor het avontuur van je leven. Je volgt de PADI duikcursussen achter elkaar, zult vele duiken maken en liggen en een deel gaan uitmaken van ons duikteam. Tijdens jouw duiken, wat een bijna dagelijks deel zal uitmaken van jouw stage, bouw je stap voor stap jouw duikkennis op. Uiteindelijk zal je genoeg kennis en vaardigheden hebben opgedaan om zelfverzekerd de verantwoordelijk op je te nemen om duikers onderwater te begeleiden. Dit allemaal terwijl je het ontzettend naar je zin zult hebben op het mooie Tenerife.

Onze PADI stage bevat werkelijk alles dat je nodig hebt voor jouw training tot PADI Instructor - scuba duiktraining, materialen, duikuitrusting en accommodatie. Laten we er eens wat diepen in duiken:

Scuba duikcursussen: Open Water tot PADI Instructor

Onze scuba duikstage volgt het PADI diver education programma achter elkaar, waarmee je met ieder deel meer duikvaardigheden en ervaring opbouwt.
Dit zijn de stappen:

1. PADI Open Water Diver
Allereerst leer je de basis van het scuba duiken. De training bevat onder andere duiktheorie, beschut water vaardigheden en 4 open water duiken waarbij je de echte onderwater wereld in de zee ontdekt. Je zult gecertificeerd zijn om tot 18 meter diep te duiken en doet vaardigheden op die je tijdens de rest van je carrière zult blijven gebruiken.

2. PADI Advanced Open Water Diver
Daarna doen we nog eens 5 trainingsduiken om jouw duikvaardigheden te verbeteren, waarmee je kennis maakt met verschillende gespecialiseerde aspecten van het duiken. Dit omvat het duiken naar een maximale diepte van 30 meter, onderwater navigeren en opties voor het nachtduiken, onderwater fotografie, bouyancy control (uittrimmen), search & recovery duiken, wrakduiken en meer.

3. Emergency First Responder en PADI Rescue Diver
De training gaat een tandje hoger tijdens het gecombineerde EFR (eerste hulp) & Rescue Diver programma.

We beginnen met een dagje les in reanimeren en eerste hulp voor we het water in gaan om te leren hoe we ongelukken tijdens het duiken kunnen voorkomen en succesvol oplossen. Je leert om te gaan met noodsituaties zowel aan de oppervlakte als onderwater. Je doet ervaring op in reddingsvaardigheden en het omgaan met noodsituaties, waarna je wordt getest op hoe jij reageert in gesimuleerde noodsituaties in en rondom het water. De meeste mensen omschrijven deze cursus als de allerbeste duikcursus in het PADI systeem!

4. PADI Divemaster stage
Nu de stap naar duikprofessional; je ontwikkeld een hoog niveau in kennis van de theorie van het duiken, assisteert bij duikers in training en leert gecertificeerde duikers onderwater te begeleiden en duiken te gidsen. Je wordt uitgedaagd met watersport en probleemoplossende oefeningen, creëert een kaart van een duikplaats en voert een "scuba review" uit voor een 'roestige' duiker. Je zult echte verantwoordelijkheid op je nemen en ontwikkelt je tot een gewaardeerde professionele duiker.

Je leert gecertificeerde duikers onderwater te gidsen en alle moois van de duikstekken te laten zien, en je zal de PADI Instructors ook helpen bij de training van nieuwe duikers. Tijdens het opdoen van meer en meer ervaring als PADI Divemaster, word je een gewaardeerd lid van het duikteam en zie je wat er allemaal bij komt kijken in het runnen van een duikcentrum. Je zal een Emergency Assistance plan in elkaar zetten, je duikskills zullen op demonstratie kwaliteit zijn en je leert alles over de duiktheorie, zoals natuurkunde, fysiologie, decompressietheorie, duikuitrusting en meer. Het zijn van een Divemaster stagiaire is een fantastische ervaring waar je ontzettend veel van zult leren en het reuze naar je zin zal hebben.

5. PADI Instructor Development cursus
Ten slotte trainen wij je hoe je lesgeeft in het duiken, tijdens de PADI Instructor Development Cursus (IDC). Je leert over de standaarden waaraan we ons als scuba duikinstructeurs moeten houden, je leert hoe je lesgeeft in het klaslokaal, beschut water en open water. Je leert hoe je veilig in controle kan zijn over een groep duikers in training in het water en hoe je problemen kunt herkennen en oplossen. Het doel is dat jouw leerlingen altijd veilig en zelfverzekerde duikers worden. De IDC is een intensieve cursus waar je echt veel leert en na afloop trots op mag zijn.

6. PADI Instructor Examination
De laatste stap is de PADI Instructor Examination (IE). Een extern team van PADI Instructor Examiners is hiervoor aanwezig om de kandidaten te evalueren tijdens de zeer intensieve 2 dagen durende evaluatie. Je word beoordeeld op je kennis van het duiken, lesgeven in het klaslokaal en lesgeef presentaties in beschut en open water. Je krijgt te maken met gesimuleerde problemen in en onder water waar je als PADI Scuba duikinstructeur goed mee om moet kunnen gaan. Jouw stage is hier helemaal op gericht zodat je helemaal klaar bent voor deze examens en er met zelfvertrouwen aan begint.
Nadat de IE is afgerond zal jij een gecertificeerd PADI Open Water Scuba Instructor zijn en gaan we dit uitgebreid vieren!

Onbeperkt duiken
Tussen deze PADI cursussen en jouw Divemaster stage training doen we ook een aantal non-training ‘fun-duiken’.

Je vormt groepjes of paren met andere stagiaires of een van onze Divemasters en bezoekt de duikstekken, terwijl je geniet van de onderwater omgeving en planten en dieren die je tegenkomt. Dit is een leuke en leerzame manier om jouw vaardigheden in het onderwater navigeren op te bouwen en de duikstekken te leren kennen.

PADI stages: Scuba duik uitrusting pakket
Jouw duikstage bevat jouw eigen set scuba duikuitrusting van professionele qualiteit die perfect geschikt is voor de tropische duik condities van de Canarische Eilanden.
Je ontvangt:

Duikmasker
Snorkel
Ademautomaten set
Trimvest
Zwemvliezen
Duiklaarzen
5mm Wetsuit
Roestvrij stalen duikmes
Onderwater polskompas
Veiligheidsboei (SMB)
Pocket mask
Onderwater duikleitje
Fluitje

PADI duikcursus materialen en kosten voor certificatie
De PADI stage bevat alle PADI boeken, duikleitjes, cue cards en kosten voor certificatie die je nodig hebt om een PADI Opwen Water Scuba Instructor te worden:

PADI Open Water Diver:
Open Water Diver boek & Recreational Dive Planner, tabelversie

PADI Advanced Open Water Diver:
Adventures in Diving boek, Onderwater navigatie duikleitje

Emergency First Responder:
EFR Candidate boek

PADI Rescue Diver:
Rescue Diver boek en Diving Accident Flow Chart

PADI Divemaster training:
Divemaster boek
Encyclopedia of Scuba Diving
Divemaster Knowledge werkboek
DM cue cards en elektronische duikplanner – multi level versie.

Instructor Development Course (IDC):
PADI IDC Candidate werkboek
PADI Instructor boek
Lesvoorbereiding duikleitjes
Instructor Cue Cards
Student Exam Booklets (OW, Rescue, DM)
Emergency First Response Instructor boek

Kortom, de complete set PADI materialen voor de serieuze professional.

Accommodatie voor jouw PADI stage
Gedurende de 6 maanden van jouw PADI duikstage verblijf je in een appartement dichtbij de Academy. De accommodatie is volledig uitgerust en voorzien van alle gemakken. Je hebt de optie een eigen appartement te huren, of om je stage goedkoper te maken kan je een appartement delen of zelfs een kamer delen. Dit scheelt ontzettend veel in de kosten.

Startdatums en stagiaire boekingsprocedure
Wij runnen onze duikstages het hele jaar door, je kan dus beginnen net wanneer het jou uitkomt.

Interesse? Wil jij deze levens veranderende ervaring aangaan?

Neem contact op via e-mail

 

Wat doe ik op een gemiddelde dag tijdens mijn duikstage?

Zoals je ondertussen wel door zult hebben zijn wij geen "typisch" duikcentrum, dus jouw dag zal er heel anders uit zien dan die van stagiaires bij andere duikcentrums!

Allereerst werken wij slechts 5 dagen per week. En met werk wordt bedoelt: wij trainen jou. Bij andere duikcentrums zijn de dagen lang, vaak iedere dag hetzelfde en werk je bovendien 6 dagen per week. Met werk wordt daar ook echt werk bedoelt.

De week wordt verdeeld in dagen waarop we wel en waarop we niet duiken.
Normaal gezien zullen we 3 dagen per week duiken.
Deze dagen beginnen om 09:00u, eerst maken we allemaal onze duikuitrusting klaar voor de duiken, waarna we op weg gaan naar een van de meer dan 50 verschillende duikstekken die we regelmatig bezoeken in Tenerife. Er zijn ook kansen om nachtduiken te doen, waar de meeste duikers helemaal verzot op zijn.

We hebben vele verschillende duikstekken, afhankelijk van de duikniveaus van de duikers die dag. Welk niveau in het duiken je ook hebt, er is meer dan genoeg keuze.

Gemiddeld doen we 2 of 3 duiken per dag. Al onze duikstages bevatten onbeperkt duiken, dus zelfs als jij even pauze wilt tussen je PADI cursussen in, ben je nog steeds welkom om mee te komen met het team op de "fun duiken" (niet-trainingsduiken).

Op de dagen dat we niet duiken, werken we door de andere aspecten van jouw PADI duikcursussen. Dit houdt onder andere in: duik theorie inclusief alle belangrijke onderwerpen (fysiologie, apparatuur, natuurkunde etc.) en oefenen we onze duikvaardigheden (skills) tot deze perfect zijn in het zwembad.

Afhankelijk van de individuen en de groep, kan je ook 4 dagen per week duiken en 1 dag in het zwembad en met studie doorbrengen. Hoe dan ook, het team is zeer flexibel en alles in gericht op JOUW training.

De dag eindigt rond 16:00u met het opruimen, schoonmaken en weghangen van de duikuitrustingen.

En na de werkdag?
De meeste dagen sluiten we af met een biertje, waarbij we bij kunnen kletsen over wat iedereen die dag heeft gedaan en wat je ervan vond. Er is nooit een tekort aan "duikverhalen" die onze instructeurs te vertellen hebben!

Dan is het etenstijd. Sommige dagen doen we een BBQ, soms gaan we allemaal samen uit eten of als we de volegnde dag vrij hebben, gaan we ook regelmatig een nachtje stappen in het bruisende uitgaansleven van Tenerife. Alles hangt af van de planning en de groep mensen. Als jij liever een avondje relaxed thuis blijft, geen probleem, er zijn helemaal geen verplichtingen.

Heb je nog vragen?

Neem hier contact met ons op

Hoe loopt alles tijdens mijn aankomst voor mijn duikstage?

Nadat je wordt opgehaald van het vliegveld kom je bij jouw accommodatie aan en krijg je de tijd om te verkennen en te settelen. We proberen altijd te zorgen dat jij op je eerste avond de andere stagiaires en ons team kan ontmoeten onder het genot van een drankje en/of maaltijd, om zo iedereen te leren kennen.

De volgende dag krijg je een rondleiding van waar je alles kunt vinden en ontvang jij je PADI materialen en duikuitrusting. Dan beginnen we meteen aan de training.

Alle PADI cursussen zijn een mix van duik theorie, beschut water duiken om je duikvaardigheden (skills) te ontwikkelen en natuurlijk het duiken in de zee. Het hele PADI systeem is zo opgebouwd dat alles zich stap voor stap duidelijk wordt. Je bouwt op wat je al hebt geleerd en zo train jij zelfverzekerd naar je doel van PADI Divemaster of PADI Instructor.

Heb je nog vragen?
Neem hier contact met ons op

Ik ben al een Rescue Diver met heel veel duiken, moet ik persé 8 weken duikstage lopen?

Zeker niet! Vanaf 2015 bieden wij een Fast Track optie (snelle versie) van slechts 4 weken stage.

Zolang jij onderstaande hebt, kan je deze duikstage boeken:

 • PADI Rescue Diver certificatie
 • PADI EFR certificatie (moet actueel zijn)
 • Minimaal 40 gelogde duiken

Voor meer informatie, klik hier

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

 

Hoeveel geld moet ik meenemen om van te leven tijdens mijn stage?

Allereerst is het wel handig om te weten dat wij gewoon de Euro gebruiken in Tenerife, mocht je daar nog niet van op de hoogte zijn.

Het eiland is vrij goedkoop in vergelijking met Nederland en de meeste andere Europese landen, afhankelijk van je bestedingspatroon.

Onze duikstages zijn inclusief accommodatie, gas / water / licht, belastingen en nutsbedrijven, dus in in principe is alles inbegrepen.

Gemiddelde prijzen hangen af van waar je naartoe gaat, maar we kunnen een aantal voorbeelden geven, zie hieronder;

Water €0,80 tot €1,60 voor 10 liter.
Bier van €1,- tot €2,50 per pint (halve liter)
Grote Vodka RedBull €2,- tot €5,-
Hamburger met friet €4,50 tot € 8,-
Steak met friet en salade €8,- tot €25,-
Pizza €4,- tot €10,-
Uit eten in restaurant €8,- tot €50,-

Gebaseerd op vorige stagiaires geef je gemiddeld tussen de € 30,- en € 60,- per week uit aan eten en drinken.

Een keer per week gaan we met z'n allen naar de "grote" supermarkt, waar iedereen de kans krijgt zijn inkopen te doen.

Betalen per pin kan vrijwel overal, zeker in de grotere supermarkten, daarvoor moet je wel je ID-kaart laten zien en een handtekening zetten. Er zijn ook voldoende geldautomaten beschikbaar. Hier kunnen soms kosten aan zijn verbonden, afhankelijk van waar je naartoe gaat en welke bank je hebt. Je bent bij normale bedragen niet meer dan € 2,- per keer kwijt en zien meteen hoeveel het gaat kosten.

Dan zijn er nog de excursies en dagjes uit, er is ontzettend vee keuze in Tenerife! Via ons kan je mooie kortingen krijgen op watersporten en excursies, vergeet dit dus niet te vragen want het kan je een leuk bedrag schelen.

 

Do I need to be able to swim

Yes, you must be able to complete a 200m swim or 300m snorkel for the open water course and 400m swim and 800m snorkel to take part in the Divemaster programs.

Wat houdt de buitenland stage / recreatieve duikstage in?

De recreatieve / buitenland stage is zeer uniek en vind je alleen bij de Divemaster Internship Academy.

In de afgelopen jaren hebben we kandidaten gehad die gek zijn op duiken, verliefd zijn op Tenerife, enthousiast zijn over het idee van stage lopen maar die geen PADI Divemaster willen worden en niet willen studeren voor de Divemaster cursus. Dit kan zijn omdat zij liever meer vrije tijd hebben, of in de meeste gevallen, de tijd nodig hebben om aan een stageopdracht of beroepsopdracht te werken.

Onze buitenland stage is perfect geschikt voor jouw stage vanuit school. Je hebt nog steeds de kans om te genieten van het duiken, het prachtige eiland en de stage zelf, waarbij je alles leert over het duiken. Dit alles in combinatie met jouw opdracht vanuit school, die je hier succesvol kunt uitvoeren en alle nodige ondersteuning voor krijgt van ons team.

Speciaal voor deze situaties hebben wij de Buitenland stage / recreatieve stage geïntroduceerd. De stage is in principe 8 weken zon, zee, duiken en studeren, met alle vrijheid in hoe jij je tijd wilt indelen voor je school opdracht.

Behalve het duiken en jouw opdracht vanuit school, woon jij presentaties bij over de praktijken van het veilig duiken en theorie van het duiken, maar geen studie of cursussen. Mocht je wel een of meerdere duikcursussen willen volgen, dan kan dat uiteraard! Wij geven alle PADI duikcursussen die er zijn, van beginner tot ervaren instructeur en PADI Staff Instructor!

De rest van jouw stage is hetzelfde als die van de andere stagiaires, het grootste verschil is dat jij meer tijd hebt voor je opdracht vanuit school en dat je geen Divemaster cursus volgt. Wel ga je naar huis met mooie herinneringen aan het duiken en een fijne tijd met fantastische mensen.

De Buitenland stage / recreatieve stage is goedkoper dan onze normale stages, aangezien er geen PADI materialen zijn die je moet aankopen.

Voor meer details en een prijsofferte, vul hier je formulier in.

Of neem contact met ons op.

How do I get from Tenerife South Airport to the Dive Centre

You have 2 options of transfer from Tenerife South airport to the Tenerife Diving Academy;

1/ The Bus station is located just outside the Terminal building.

Take the 111 Bus towards Santa Cruz and get off at the bus stop “Abades”. It is around a 20-minute journey and the cost is approximately €2.50.

The accommodation is around 15 minutes’ walk from the bus stop.

2/ The Taxi rank is right outside the Terminal building.

By Taxi you can arrive from the airport to your accommodation and the cost is between €15 - €25 depending on the time of day and any National holidays.

Voor wie zijn de duikstages geschikt?

In het kort: onze duikstages zijn geschikt voor iedereen, jong en oud!

Echter, er is wel iets dat alle stagiaires gemeen hebben, en dat is een liefde voor de oceaan en het deel willen uitmaken van de fantastische onderwater wereld. Er zitten veel verschillen in leeftijd, nationaliteiten, man of vrouw en er zijn talloze redenen om de duikstage te willen doen.

Het is niet ongebruikelijk voor onze stagiaires om echte avonturiers te zijn; mensen die na 20 jaar hun carrière willen omgooien, studenten tijdens hun zomervakantie, vroege gepensioneerden of personen die er een paar maanden of een jaar tussenuit willen om eens iets anders te doen.

Het behalen van een professionele PADI certificering geeft je de kans om overal ter wereld, tijdens je reizen, aan een baan te komen en wat bij te verdienen.

We hebben ook een groot aantal mensen van verschillende achtergronden hier gehad, bijvoorbeeld op een lange werkonderbreking of men die een ander soort carri~ere wilt aangaan. We hebben bankiers, politieagenten, gemeentepersoneel, zweminstructeurs, life guards, kantoormedewerkers, bouwvakkers, ex-soldaten en een melkman gehad voor onze duikstages, om er maar een par te noemen!

Zijn er meer mannen of vrouwen die de stage doen? In het verleden was het ongeveer 60% mannen en 40% vrouwen, nu is het zeker 55% vrouwen en 45% mannen!

De Canarische Eilanden zijn bijzonder veilig, ook voor vrouwelijke reizigers in hun eentje. Hier hebben we geen politieke crisis situaties zoals bijvoorbeeld in Egypte of Thailand, we hebben geen populatie die wordt gedomineerd door alleen maar mannen zoals Azië en de criminaliteit is hier zeer laag. In tegenstelling tot de meeste Europese landen, zo ook Nederland, kan je hier nog steeds met een gerust hart veilig in het donker de straten op.

Ons team heeft een mooie balans tussen zowel mannelijke als vrouwelijke instructeurs. Wij maken geen onderscheid in het trainen van mannen of vrouwen, wij vinden dat iedereen gelijk moet worden behandeld.

Wat betreft de verschillende nationaliteiten van onze stagiaires, we hebben ze van overal ter wereld hier gehad voor onze stages. De meest voorkomende zijn Engels, Iers, Schots, Nederlands, Spaans, Duits, Frans, Fins, Zweeds, Amerikaans en Italiaans. De anderen kwamen uit bijvoorbeeld Egypte, Canada, Polen, Tsjecho-Slowakije, Noorwegen, Australië, Nieuw-Zeeland, Denemarken en zelfs Malawi!

Het is de enorme variëteit in nationaliteiten, leeftijden en geslacht dat het zo inspirerend maakt om in de Academy te werken.

Het is een zeer dankbaar gevoel voor ons team om aan het einde van de dag van een drankje te genieten en te luisteren naar de enthousiaste verhalen over wat ze hebben gedaan en ervaren die dag. Mensen uit heel de wereld, van 18 tot 50 jaar, mannen en vrouwen, getrouwd, single, Engels, Nederlands, Amerikaans, Egyptisch etc. Er wordt regelmatig gezegd; als alle politici Divemaster stagiaires waren, zou de wereld een betere plek zijn!

Deposits

When arriving we ask for 2 deposits. 

The first is €30 for safe return of the key on your departure

The second is €100 cleaning deposit. If your room / communal areas are left clean and tidy we refund the deposit. 

The deposits are best paid via PayPal, then its a straight forward way to refund.

By cash, and then we can refund via PayPal.

Finally you can make the transfer via bank, but then we do need to charge a 7% local tax, and your refund will be sent via bank transfer.

 

Do I need my previous PADI training manuals?

Yes, You need to have a set of PADI manuals.

PADI materials required
To be a PADI professional you MUST have a full set of current PADI materials.
You receive these when you complete a PADI course.
If you have been certified by another diving agency you will need to purchase a PADI manual relative to the certifications you currently have.
If you wish we can accept an image of the manuals, prior to arrival, if Version number shown.
If in doubt, please contact us.

*RDP Tables / eRDPml – For certified Open Water divers only
*PADI Open Water manual for certified PADI Open Water divers only
*Adventure in Diving Slates – For certified PADI Advanced divers only
*PADI Adventures in Diving manual – For certified PADI Advanced Divers only *Rescue management slate – For certified Rescue divers only
*PADI Rescue Diver manual – For certified PADI Rescue Divers only

Heb ik een reisverzekering of duikverzekering nodig?

Volgens ons heb je deze allebei zeker nodig!

Een duikverzekering is volgens de wet verplicht in de Canarische Eilanden voor alle duikers. Daar bovenop zal je, als je de Divemaster stage of hoger doet, deelnemen aan een professionele duikcursus, waarvoor je een duikverzekering nodig heeft die hiervoor dekt.

Er zijn heel veel verschillende duikverzekeringen beschikbaar en je hebt de optie deze zelf af te sluiten, of via ons een duikverzekering af te sluiten.

Sinds we zijn geopend hebben we nooit een duiken-gerelateerd ongeluk gehad, (wat we graag zo houden!) echter zou het je toch overkomen, dan kost je medische behandeling je al snel tienduizenden! Er zijn voldoende ziekenhuizen in Tenerife, van de overheid en privé, en bij allebei betaal je voor de behandeling. De paar Euro's die je kwijt bent aan een duikverzekering zijn het dus zeker waard om er een af te sluiten.

Een duikverzekering dekt alleen kosten van ongelukken die met duiken te maken hebben, we raden je dus aan om ook een reisverzekering af te sluiten.

Check goed of jouw verzekering je dekt voor de juiste dingen. Denk aan dingen als camera's, mobiele telefoons en laptops, maar ook medische verzorging bij ongelukken of ziekte.

Nogmaals, er zijn vele verschillende verzekeringen, en het kan zijn dat jij al gedekt wordt via je bank of creditcard bedrijf.

Onze mening is: voor het beetje dat je kwijt bent aan een reisverzekering, is het het niet waard om het risico te nemen, zeker afsluiten dus!

 

 

Wanneer kan ik beginnen aan een duikstage?

Bij de Divemaster Internship Academy hebben we geen vaste startdatums, dus je kan beginnen net wanneer het je uitkomt.

Al onze programma's lopen het hele jaar door, dus je kan deelnemen wanneer dit het best in jouw schema past.

De enige beperking is dat onze Divemaster stages erg populair zijn, en dat we soms snel volgeboekt zijn. Zorg er dus voor dat je er op tijd bij bent, minimaal 4 maanden van tevoren als je kan.

Voor de Instructeur stages is er nog een beperking, namelijk de Instructor Exams (IE). Deze worden afgenomen door PADI Examinators die op vaste datums een paar keer per jaar naar het eiland komen vliegen. Je wilt dit dus zo timen dat je van tevoren kan trainen voor je examens.

Wij kunnen je vertellen wanneer de eerstvolgende instructeur examens plaatsvinden, we kunnen samen inplannen wat voor jou de beste tijd is om te beginnen, voor het beste resultaat.

 

Hoe fit moet ik zijn voor een duikstage?

Gezondheid & fit zijn
Je hoeft zeker geen olympische atleet te zijn om aan een scuba stage deel te nemen, maar je moet wel enigszins fit zijn.

Scuba duiken is een heel ontspannende activiteit, en is zeker niet zo inspannend als bijvoorbeeld zwemmen of snorkelen. Om deel te nemen aan onze duikstages moet je in redelijke vorm zijn, maar niets speciaals.

Je moet natuurlijk ook kunnen zwemmen. Om te duiken hoef je in principe niet te kunnen zwemmen, maar omdat het om een uitgebreide stage, bijvoorbeeld Divemaster stage gaat, ligt dit anders. Ook hiervoor hoef je geen bijzonder goede zwemmer te zijn, maar je moet je vooral op je gemak voelen in het water.

Tijdens jouw duikstage krijg je de kans om te oefenen in het zwemmen en snorkelen en we raden dit ook ten zeerste aan, om goed in vorm te komen en je fit te voelen.

Medische vragenlijst voor alle scuba stages
Er zijn vele verschillende medische condities die potentieel gevaarlijk zouden kunnen zijn voor scuba duikers. Deze zijn allemaal opgesomd in de Medische vragenlijst van PADI.

Voorbeelden zijn operaties in het verleden aan de oren of sinusholtes, drugs of alcohol misbruik, kanker, hart-en vaatziekten, zwangerschap etc.

Als jij je zorgen maakt over een bepaalde ziekte of aandoening, neem contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Neem hier contact met ons op

What is the accommodation like?

The accommodation we supply is all located nearby.

It is best described as functional and ideal for those on a residential course. 

All of the accommodation is fitted with TV, cooking facilities, washing machines, kettle etc.

We class them as basic and functional with everything you need for your short stay.

You have the option of sharing a room, which we give for FREE, or having a room to yourself.

If you have a specific question relating to the accommodation please contact us.

Can I choose which apartment or villa to stay in on my internship?

Unfortunately no. We have to place people where the spaces are.

Do I have to pay for gas?

No, the cost is totally inclusive.

In extreme usage circumstances we may ask you to contribute towards any unexpected costs.

Do I have to pay for electric?

No, the cost is totally inclusive.
In extreme usage circumstances we may ask you to contribute towards any unexpected costs.